Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Το Φαλακρό όρος με το αναμορφωμένο πλέον χιονοδρομικό κέντρο είναι αναμφίβολα ο καλύτερα αξιοποιημένος τουριστικός πόρος που διαθέτει σήμερα όχι μόνο ο Ν. Δράμας αλλά η ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και κατατάσσεται μέσα στα τρία πρώτα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας.
Συνδυάζει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμου αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας (Ε6), πλούσιες συνθήκες χιονιού, ελεύθερο ορίζοντα, εκπληκτική ηλιοφάνεια, εύκολη πρόσβαση και άνετους χώρους στάθμευσης.


Η πρόσβαση εξασφαλίζεται από ένα άριστα ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο, το οποίο έχει διαπλατυνθεί, με προστατευτικές μπάρες ασφαλείας κατά μήκος της διαδρομής.
O χώρος στάθμευσης είναι οδικός δακτύλιος στη βάση του χιονοδρομικού και έχει άμεση πρόσβαση με τις πίστες και τους αναβατήρες (τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα και συρόμενα λίφτ) της βάσης και μπορούν να φιλοξενηθούν 1000 αυτοκίνητα.


Στο χώρο του Χιονοδρομικού κέντρου λειτουργούν:
Τέσσερεις συρόμενοι αναβατήρες, μία τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, μία εναέρια διθέσια, και τρία baby lift, που εξυπηρετούν τις 20 και πλέον πίστες του χιονοδρομικού, συνολικού μήκους πάνω από 20 χλμ.
Μία πίστα snowmobile.
Οργανωμένο ιατρείο (με ιατρό και ασθενοφόρο) για την αντιμετώπιση και τη μεταφορά τυχών έκτακτων περιστατικών.
Τρία σαλέ, τα δύο στη βάση του χιονοδρομικού και το ένα στον τερματισμό της τετραθέσιας καρέκλας, με πανοραμική θέα σε υψόμετρο 2.110μ. Στο ένα από τα σαλέ στη βάση του κέντρου, λειτουργεί εστιατόριο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σίτισης και διανυκτέρευσης 80 ατόμων.
Τέσσερα καταστήματα– επιχειρήσεις πώλησης και ενοικίασης ειδών χιονοδρομίας με σχολές εκμάθησης, και ένα κατάστημα πώλησης ενδυμάτων –είδη λαϊκής τέχνης, και δύο καντίνες.
Χώρος για εγκατάσταση 40 τροχόσπιτων για χειμερινή κατασκήνωση.

Οι φυσικοί πόροι του όρους Φαλακρού με τις ιδιαίτερες ενότητες οικοσυστημάτων που συναντά ο επισκέπτης, αλλά και η ξεχωριστή ομορφιά της ευρύτερης περιοχής συνέβαλλαν ουσιαστικά στην καταξίωση του νομού μας ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Η σημασία της ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας του Φαλακρού επέβαλε την ένταξη και προστασία του στο δίκτυο «Natura 2000» με το όνομα «Κορυφές Όρους Φαλακρού».

   

 

Content Management Software (c)opyright 2000-2006 by HELLMEDIA GmbH