Τοποθεσία

Το “ Jennifer" Home βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Φαλακρού σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας.

Tο γεωγραφικό στίγμα της τοποθεσίας που βρισκόμαστε είναι:
• Βόρειο      :  41°13' 40.31 Β
• Ανατολικό :  24°11' 15.66 Ε

Υψόμετρο 487 μ.  

Στην Βόρεια Ελλάδα, κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία, βρίσκονται κάποια εκπληκτικά μέρη που, παρά την φυσική τους ομορφιά / λόφοι και βουνά, λίμνες και ποτάμια, δάση και άγρια ζώα / έχουν παραμείνει σχεδόν ανέγγιχτα από τον τουρισμό. Ξενοδοχεία Δράμας.

Η Δράμα, χτισμένη στους πρόποδες του όρους Φαλακρού που οι ντόπιοι ονομάζουν «βουνό των λουλουδιών» είναι μία πόλη καταπράσινη, με άφθονα νερά και λουλούδια και μία πλούσια οικιστική παράδοση. Απέχει μόνο 150 χλμ. από την Θεσσαλονίκη. Σήμερα η Δράμα είναι μία από τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που εμφανίζουν έντονη αμπελοοινική δραστηριότητα: Παραδοσιακά οινοποιεία με εξαιρετικά κρασιά θα σας πείσουν για την ποιότητα κρασιού και θα σας γοητεύσουν με την διονυσιακή παράδοση στην οινοποιεία.

Το χωριό Ταξιάρχες σήμερα:
Οι Ταξιάρχες ( Σίψα) είναι οικισμός του Δήμου Δράμας και απαριθμεί σήμερα 100 κατοίκους στην πλειονότητα τους ηλικιωμένους, έχει 5 οικογένειες και περίπου 20 παιδιά. Γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου όπου και γίνεται η πανήγυρη του χωριού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.  Λειτουργούν δύο παραδοσιακά καφενεία. Το σχολείο έκλεισε το 1997 και έκτοτε εξυπηρετείται όπως και όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του χωριού από την πόλη της Δράμας. Ένα από τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι ότι και οι 4 εποχές του χρόνου γίνονται αντιληπτές. Το χωριό αλλάζει όψη το χειμώνα όπου το χιόνι φτάνει τους 20 πόντους, και παρόλο που κάνει συχνά παγωνιές είναι ευχάριστες λόγω του ξηρού κλίματος. Την άνοιξη ανθίζουν όλα τα δέντρα και φυτά και τα αηδόνια μεταναστεύουν στα ρέματα δεξιά και αριστερά του χωριού όπου γίνονται αντιληπτά από κάθε σημείο του χωριού. Το καλοκαίρι  είναι καταπράσινο με το πλεονέκτημα να έχει δροσιά ιδιαίτερα τα βράδια. Το φθινόπωρο τα χρώματα που δημιουργούνται είναι ανεπανάληπτα και η μυρωδιά από τα πρωτοβρόχια δημιουργούν ίσως την καλύτερη εποχή του χρόνου.

Το μοναστήρι
Το μοναστήρι είναι της Αναλήψεως του Σωτήρος. Πρώτος «οικιστής» κατά το έτος 1930 υπήρξε ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης του οποίου τα οστά βρίσκονται εντός της Μονής. Η μνήμη του εορτάζεται 04 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια του πρώτου ναού της μονής Αναλήψεως του Σωτήρος έγιναν στις 14-09-1939. Στην αρχή αποτελούντο από τον ναό και το κελί του Αγίου. Κατόπιν έγιναν παράπλευρα οι ξενώνες και διάφοροι βοηθητικοί χώροι για τους προσκυνητές.
Μετά την κοίμηση του Αγίου το έτος 1959 η μονή ξανακατοικήθηκε το  1970 από μοναχές, όπου το 1971 έγιναν τα εγκαίνια της Μονής από τον Σ.Μ. Δράμας κ. Διονύσιο.
Σήμερα η μονή απαριθμεί περίπου 40 μοναχές.
Απόσταση:  500 μέτρα ακριβώς απέναντι από το Ξενοδοχείο.
Ώρες Λειτουργίας: Από την Ανατολή του ήλιου μέχρι την Δύση. Κλειστά το μεσημέρι 14:00 – 17:30
Η Ιερά Μονή παρακαλεί όπως να μην εισέρχεστε εντός με άσεμνη περιβολή:
Γυναίκες: Με παντελόνι, αμάνικα και πολύ κοντά φορέματα.
Άνδρες: Κοντά παντελόνια

Η πόλη της Δράμας
Η Δράμα είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της ανατολικής Μακεδονίας.
Μια πόλη με μακρά ιστορία, αρκετές τουριστικές γωνιές, και πολύ φιλόξενους κατοίκους.
Μια πόλη που αναφέρεται στο πέρασμα των αιώνων, που υπέφερε πολλά στη διάρκεια του 20ου αι. και σήμερα έχει 32.000 κατοίκους.

Ο Νομός Δράμας
Ο Νομός της Δράμας βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Αποτελεί τον πλουσιότερο νομό από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος. Περικλείεται από τα βουνά της Ροδόπης στα βόρεια, του Μενοικίου και του Ορβήλου στα δυτικά, του Παγγαίου στα νότια και τα όρη της Λεκάνης στα ανατολικά.  

Ο ορεινός όγκος που δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο του ορίζοντα είναι το Φαλακρό, το "βουνό σύμβολο" της Δράμας. Διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και διαιρείται σε οκτώ δήμους (Δράμας, Κάτω Νευροκοπίου, Προσοτσάνης, Νικηφόρου, Παρανεστίου, Δοξάτου, Καλαμπακίου, Σιταγρών και μία κοινότητα (Σιδηρόνερου).

Ο νομός είναι ουσιαστικά αγροτικός. Υπάρχουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στις πεδιάδες που εκτείνονται κυρίως στο νότιο τμήμα του. Η πλήρης αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του (ιδιαίτερα των ποταμών Νέστου και Αγγίτη, των πηγών Κεφαλαρίου) και η χρήση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας έχουν βελτιώσει σημαντικά, τα τελευταία χρόνια, την αγροτική οικονομία. Τα προϊόντα που καλλιεργούνται είναι κυρίως δημητριακά, βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα, καπνός, αμπέλια, φρούτα και λαχανικά. Από τα πιο γνωστά, όμως, προϊόντα της περιοχής είναι τα φασόλια και οι πατάτες Κάτω Νευροκοπίου, ενώ η αμπελοκαλλιέργεια τα τελευταία χρόνια αποκτά μία νέα δυναμική, με γνωστά ήδη τα επώνυμα κρασιά της Δράμας διεθνούς αναγνώρισης.

Σημαντική θέση στο νομό έχει η κτηνοτροφική παραγωγή, όπου κυριαρχεί η μικρή οικογενειακή εκμετάλλευση παραδοσιακής μορφής. Εκτρέφονται κυρίως αιγοπρόβατα, βοοειδή και χοίροι, ενώ σύγχρονες μονάδες παράγουν εξαιρετικής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα. Σ' ένα νομό, όμως, που το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από δάση, δεν θα μπορούσε να λείψει η δασική παραγωγή. Η περιοχή διαθέτει τα πλουσιότερα δάση στην Ελλάδα. Τα κυριότερα δασοπονικά προϊόντα προέρχονται από τα δάση της ερυθρελάτης, πεύκης, οξιάς, δρυός και λεύκης τα οποία απορροφούνται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα από τις τοπικές βιομηχανίες ξύλου.
Το μεγαλύτερο, όμως, οικονομικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο νομός στον τομέα του μαρμάρου. Σήμερα αποτελεί το βασικότερο στοιχείο της ανάπτυξής του. Μονάδες εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου, από τις πιο μεγάλες και σύγχρονες της χώρας, έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή παρουσιάζοντας μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα προς τις αραβικές χώρες, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.
Το υπέδαφος του νομού περικλείει επίσης αξιόλογο ορυκτό πλούτο σε βιομηχανικά κυρίως ορυκτά. Σημαντικά είναι τα κοιτάσματα μαγγανίου στις υπώρειες του Φαλακρού, τα κοιτάσματα ουρανίου και βιομηχανικών ορυκτών στην περιοχή Παρανεστίου, καθώς και το λιγνιτικό πεδίο που έχει εντοπισθεί στην περιοχή Μαυρολεύκης.

Στην πρωτεύουσα του νομού είναι συγκεντρωμένες οι βασικές υπηρεσίες διοίκησης, εκπαίδευσης, περίθαλψης και αθλητισμού. Στην πόλη λειτουργούν σύγχρονο νοσοκομείο, δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων με κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήριο, γήπεδα, καθώς και το τμήμα Δασοπονίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας. Ένα δίκτυο πολιτιστικών υποδομών με εκθεσιακούς χώρους, βιβλιοθήκες, ωδείο, αίθουσα κινηματογράφου παρέχει, σε συνεργασία με τους δραστήριους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, ποικιλία εκδηλώσεων για τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και την ανάδειξη των σύγχρονων μορφών τέχνης.

Content Management Software (c)opyright 2000-2006 by HELLMEDIA GmbH